A Herbalife termékek okozhatnak veseelégtelenséget?

Herbalife Nutrition Formula 1 étkezést helyettesítő Shake fehérje, kálium és foszfor mennyiségek

Nem, a Herbalife termékek nem okoznak veseelégtelenséget. Minden Herbalife termék teljesen biztonságos, de ha nem biztos a szervezetének speciális táplálkozási igényeit illetően, forduljon egészségügyi szolgáltatójához, aki további tanácsokkal látja el. A legtöbb táplálkozási vállalathoz hasonlóan mi is használunk olyan összetevőket, mint a fehérje, koffein, kálium, foszfor és mások, mindig a %RI: Referenciabevitel egy egészségesen élő egyén számára meghatározott mennyiségben. A Herbalife termékek természetes eredetű összetevőket tartalmaznak, és az általunk használt tápanyagok létfontosságúak a kiegyensúlyozott táplálkozás fenntartásához.

Mindazonáltal azt javasoljuk, hogy a csökkent vesefunkciójú vagy krónikus vesebetegségben szenvedő személyek mindig konzultáljanak vesediétás szakemberükkel vagy egészségügyi szolgáltatójukkal, mielőtt bármilyen változtatást eszközölnének étrendjükben. Veseelégtelenséget okozhat a szélsőséges fehérjebevitel, a nagy dózisú koffein és bizonyos élelmiszerekkel szembeni intolerancia.

Szabad-e fogyasztanom a Herbalife termékeket, ha krónikus vesebetegségben szenvedek?

Ha bizonytalan a szervezetének speciális táplálkozási igényeit illetően, forduljon egészségügyi szolgáltatójához, aki további tanácsokkal látja el.

Fehérje

Fehérje kiegészítőnk, mint például a Vegán Fehérje Italkeverék 15 gramm fehérjét tartalmaz adagonként. A krónikus vesebetegségben szenvedő egyéneknek, akik egy étkezést vagy uzsonnát magas fehérjetartalmú turmixszal szeretnének helyettesíteni, tisztában kell lenniük azzal, hogy a szervezetüknek milyen tápanyagokra van szüksége, hogy elkerüljék a lehetséges vesekárosodásokat.

Minden magas fehérjetartalmú termékünket úgy állítottuk össze, hogy hozzájáruljon az izomtömeg fenntartásához és növekedéséhez, valamint a normál csontozat fenntartásához. A Formula 1 étkezést helyettesítő shake-ünk 18 gramm fehérjét biztosít, és 25 vitamint és ásványi anyagot tartalmaz (az egészséges életmódot folytató egyénre vonatkozó %RI: referencia-bevitel alapján), beleértve a D-vitamint, amely hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. 

Kálium és foszfor

A Formula 1 krémes Vanília shake-ben 342 mg foszfor és 682 mg kálium van 250 ml elkészített termékben (ha szójaitallal készítik, a termék címkéjén feltüntetett módon).

Összehasonlítva a Formula 1 epres csoda turmixunkkal, amely 466 mg foszfort és 768 mg káliumot tartalmaz 250 ml elkészített termékenként (ha szójaitallal készítik, a termék címkéjén feltüntetett módon).

A vesebetegségben szenvedőknek, akik káliumkorlátozott étrendet tartanak, általában napi 2000 mg alatt kell tartaniuk a káliumbevitelt - ahogyan azt a National Kidney Foundation ajánlja. A vesebetegségben szenvedőknek (akik nem részesülnek dialízisben) szintén ajánlott napi 800-1000 mg foszfor fogyasztása.

Ahogy a fentiekben látható, a Formula 1 ízeink eltérnek az összetevők mértékében, ez az ízek variálásából adódik. Fontos, hogy fogyasztás előtt mindig ellenőrizze a címkéket, hogy megbizonyosodjon a termékben található vitaminok és ásványi anyagok pontos méréséről.

Koffein

Egyes Herbalife termékek egyes adagjai valamivel kevesebb koffeint tartalmaznak, mint egy átlagos csésze kávé. Egy csésze kávé körülbelül 85 mg és 100 mg koffeint tartalmaz. A koffeint tartalmazó Herbalife termékek közé tartoznak a következők: N-R-G tabletták, amelyek tablettánként körülbelül 32 mg-ot tartalmaznak (az ajánlott adag négy tabletta, ami 128 mg-ot jelent adagonként); és a Liftoff® tabletták, amelyek adagonként 75 mg-ot tartalmaznak.

  1. A BIZOTTSÁG 432/2012/EU RENDELETE (2012. május 16.) az élelmiszerekkel kapcsolatos, a betegségek kockázatának csökkentésére, valamint a gyermekek fejlődésére és egészségére vonatkozó állításoktól eltérő, engedélyezett, egészségre vonatkozó állítások jegyzékének létrehozásáról.

Tartalom: https://www.herbalife.co.uk/faq/can-herbalife-products-cause-kidney-failure/